Információs szám
06 30 989 4261
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  1106 Budapest, Jászberényi út 83/5.

 • Levelezési cím
  1474 Budapest, Postafiók 512

 • Telefon
  06-1-422-1430

 • Fax
  06-1-422-1431

 • E-mail
  titkarsag@finanszir.hu

 • Ügyvezető
  Németh András

 • Adószám
  13110501-1-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-719205

Utasbiztosítás
Utolsó módosítás: 2019.07.16
  Amikor külföldre készülünk, kellemes utazásra, zavartalan pihenésre 
  számítunk. Az élet azonban sokszor felülírja elképzeléseinket és előre nem
  látható események formájában (pl. fogfájás, gyomorrrontás, stb., hogy csak 
  kisebbeket említsünk) könnyen beárnyékolja pihenésünket, és rákényszeríthet,
                           hogy mással foglalkozzunk, mint amivel eredetileg szerettünk volna.
Weboldalunkon néhány perc alatt, akár az indulás napján is megkötheti utasbiztosítását!

Hazai nyaraláskor kisebb a probléma – nincsenek nyelvi nehézségeink, biztosított az orvosi ellátásunk, stb.

Más a helyzet, ha külföldi nyaralás során van szükségünk orvosi ellátásra. A nyelvi nehézségeken túl, a pénztárcánk is komoly bajba kerülhet utasbiztosítás hiányában, s bizony oda a nyaralásnak!

Célszerű ezért még indulás előtt gondoskodni arról, hogy a nyaralásra szánt időt ne kelljen megrövidíteni esetleges pénzhiány miatt. Ma már akár napi 200 -300 forintért is köthetünk számunkra megfelelő utasbiztosítást.
 
A biztosítótársaságok a Föld minden pontjáról - magyar nyelven elérhető asszisztencia szolgáltatásuk segítségével - tájékoztatják a biztosítottakat a szükséges teendőkről és az igénybe vehető szolgáltatásokról, azok módjairól.

Az utazásbiztosítást az utazás megkezdésének napjától a hazaérkezés napjáig kötjük. Csakúgy, mint több más biztosításnál, többféle biztosítási összeg közül választhat, az igényeinek és a pénztárcájának megfelelően.

Az egyes biztosítók utasbiztosítási módozatai eltérő szolgáltatásokat és szolgáltatási limiteket tartalmaznak. Természetes, hogy az egyszerűbb, kevesebb szolgáltatást, vagy alacsonyabb szolgáltatási limitet tartalmazó utasbiztosítás alacsonyabb díjjal köthető, mint egy összetettebb, szolgáltatásaiban és a költségek térítésében magasabb biztonságot nyújtó utasbiztosítás.
 
Hogyan válasszunk hát utasbiztosítást? Mi legyen a szempont: a legolcsóbb, vagy a magasabb szolgáltatású módozat? Sokan kevés figyelmet fordítanak a választásra és gyorsan a legolcsóbb mellett voksolnak. Érdemes átgondolni azonban, milyen útra megyünk, mennyi időre, milyen az egészségi állapotunk, stb.

Nézzünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti választásunkat.
 • Csoportos utazás
Csoportos utazás esetén szinte valamennyi utazási iroda kínál biztosítási lehetőséget. Érdemes megnézni ajánlatukat, de nem kötelező elfogadni. Tapasztalataink szerint csoportos utazásokra célszerű olyan módozatot választani, amely tartalmaz útlemondási biztosítást. Bármikor közbe jöhet olyan váratlan esemény, ami miatt el kell halasztanunk utunkat, s ha már kifutottunk a lemondási határidőből, oda lehet a pénzünk.
 • Rövid utazás közeli, szomszédos országba
Egy ilyenpár napos útra egyszerűbb, költségeit tekintve olcsóbb utasbiztosítási módozat is elegendő lehet. Ezek többsége is tartalmazza már a betegség és baleset esetén fellépő költségek térítését, de enyhíthetik a poggyászainkban keletkezett kárainkat is.
 • Európán belüli utazás
Ha ilyen útra készülünk, nem árt magasabb szolgáltatási limitű utasbiztosítást választani. Célszerű figyelembe venni az adott ország egészségügyi ellátási rendszerét, egy esetleges orvosi ellátás várható költségeit, amelyek akár több millió forintot is kitehetnek. 
 • Utazás sportolási céllal
Ha úticélja sielés, snowbordozás, búvárkodás, vagy valamely extrém sport (pl.: rafting, hegymászás, canyoning, hydro-speed, quad), akkor érdemes olyan kiegészítő biztosítás is beválasztani, amely kiterjed az adott kockázatra. A biztosítók többsége már rendelkezik ilyen kiegészítőkkel.
 • Európán kívüli utazásokra
Ebben az esetben javasoljuk, nézzen utána a célország egészségügyi rendszerének, ellátásának, és az ország biztonságának. A beszerzett információk birtokában már lehet, hogy érdemes a nagyobb költségtérítést kínáló módozatok valamelyikét választani.

Kalkulátorunkkal percek alatt megkötheti utasbiztosítását!
 
Minden jog fenntartva © 2013 FINANSZIR Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2021.04.14