Információs szám
06 30 989 4261
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  1106 Budapest, Jászberényi út 83/5.

 • Levelezési cím
  1474 Budapest, Postafiók 512

 • Telefon
  06-1-422-1430

 • Fax
  06-1-422-1431

 • E-mail
  titkarsag@finanszir.hu

 • Ügyvezető
  Németh András

 • Adószám
  13110501-1-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-719205

CASCO Biztosítás
Utolsó módosítás: 2019.07.04
A casco tulajdonképpen az üzembentartó/tulajdonos által önkéntesen köthető, a saját gépjárművet védő vagyonbiztosítás. Ellentétben a KGFB-vel tehát, nem a másoknak okozott károkra nyújt fedezetet, hanem a saját autónkban keletkezet károk egy részét téríti.
A szerződés köthető határozott és határozatlan időtartamra is, de a gyakorlatban az utóbbi a jellemző.
 
A casco szerződés a biztosított gépjárműben keletkező, a szerződési feltételekben rögzített biztosítási események bekövetkezése esetén téríti a szerződő fél kárát.
 
Jó, ha tudja minden érintett, hogy a casco biztosítási védelem területi hatályát a szerződési feltételek határozzák meg. Döntő többségében azonban általában Európára terjed ki.
 
Mint a KGFB-nél, a legtöbb biztosítónál a casco biztosítás esetében is működik a bonus rendszer, azaz a biztosítók – nem egységes formában, de - kedvezménnyel jutalmazzák azon ügyfeleiket, akik balesetmentesen közlekednek. Az így megszerzett bonus (kármentes évek) az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott ideig továbbvihető.
 
Legújabban a biztosítók egy része, már figyelembe veszi a KGFB bonust is, és annak megfelelően egy új casco biztosításnál is alkalmazhat magasabb bonusfokozatot, ami kedvezőbb díjat jelent.
 
Casco esetében a biztosítók előírhatják ún. önrész vállalását, ami azt jelenti, hogy a keletkezett kár bizonyos részét kárkifizetéskor nem a biztosító, hanem a szerződő fizeti meg. Ennek nagyságát a szerződő fél választhatja meg, a szerződéskötéskor.
 
Választhatunk teljes körű (azaz minden veszély nemre kiterjedő), vagy részleges (vagyis egyes, a szerződő által kiválasztott károkra) cascot. Így egy részleges casco lehet, hogy csak lopásra terjed ki, vagy más esetben természeti károkra, vagy azok egy részére.
 
Minden jog fenntartva © 2013 FINANSZIR Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2021.04.14