Utasbiztosítás / Segítünk a választásban

Segítünk a választásban

2016.05.12.

Különösen nehéz helyzet alakulhat ki, ha mindez külföldön történik! A nyelvi nehézségeken túl, a pénztárcánk is komoly bajba kerülhet utasbiztosítás hiányában, s bizony oda a nyaralásnak!

Védelem és biztonság - akinek ez fontos, még indulás előtt gondoskodik, hogy a nyaralásra szánt időt ne kelljen megrövidíteni esetleges pénzhiány miatt. Ma már akár napi 150-200 forintért is köthetünk számunkra megfelelő utasbiztosítást.

A biztosítótársaságok a Föld minden pontjáról - magyar nyelven elérhető asszisztencia szolgáltatásuk segítségével - tájékoztatják a biztosítottakat a szükséges teendőkről és az igénybe vehető szolgáltatásokról, azok módjairól.

Az egyes utasbiztosítási módozatok eltérő szolgáltatásokat és szolgáltatási limiteket tartalmaznak. Természetes, hogy az egyszerűbb, kevesebb szolgáltatást, vagy alacsonyabb szolgáltatási limitet tartalmazó utasbiztosítás alacsonyabb díjjal köthető, mint  egy összetettebb, szolgáltatásaiban és a költségek térítésében magasabb biztonságot nyújtó utasbiztosítás.

Hogyan válasszunk hát utasbiztosítást? Mi legyen a szempont: a legolcsóbb, vagy a magasabb szolgáltatású módozat? Sokan kevés figyelmet fordítanak a választásra és gyorsan a legolcsóbb mellett voksolnak. Érdemes átgondolni azonban, milyen útra megyünk, mennyi időre, milyen az egészségi állapotunk, stb.

Szempontok, amelyek megkönnyíthetik választásunkat.

  • Csoportos utazás

Csoportos utazás esetén szinte valamennyi utazási iroda kínál biztosítási lehetőséget. Érdemes megnézni ajánlatukat, de nem kötelező elfogadni. Tapasztalataink szerint csoportos utazásokra célszerű olyan módozatot választani, amely tartalmaz útlemondási biztosítást. Bármikor közbe jöhet olyan várastlan esemény, ami miatt el kell halasztanunk utunkat, s ha már kifutottunk a lemondási határidőből, oda lehet a pénzünk.

  • Rövid utazás közeli, szomszédos országba

Egy ilyenpár napos útra egyszerűbb, költségeit tekintve olcsóbb utasbiztosítási módozat is elegendő lehet. Ezek többsége is tartalmazza már a betegség és baleset esetén fellépő költségek térítését, de enyhíthetik a poggyászainkban keletkezett kárainkat is.

  • Európán belüli utazás

Ha ilyen útra készülünk, nem árt magasabb szolgáltatási limitű utasbiztosítást választani. Célszerű figyelembe venni az adott ország egészségügyi ellátási rendszerét, egy esetleges orvosi ellátás várható költségeit, amelyek akár több millió forintot is kitehetnek.

  • Utazás sportolási céllal

Ha úticélja sielés, snowbordozás, búvárkodás, vagy valamely extrém sport (pl.: rafting, hegymászás, canyoning, hydro-speed, quad), akkor érdemes olyan kiegészítő biztosítás is beválasztani, amely kiterjed az adott kockázatra. A biztosítók többsége már rendelkezik ilyen kiegészítőkkel.

  • Európán kívüli utazásokra

Ebben az esetben javasoljuk, nézzen utána a célország egészségügyi rendszerének, ellátásának, és az ország biztonságának. A beszerzett információk birtokában már érdemes a nagyobb költségtérítést kínáló módozatok valamelyikét választani.

 

 
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar