Utasbiztosítás / Hasznos információk utazás előtt

Hasznos információk utazás előtt

2016.05.11.

1/. Utasbiztosítás és/vagy EU kártya

Az utazás megkezdése előtt érdemes átgondolni, hova is utazunk. Célszerű információkat beszerezni az adott térség egészségügyi ellátásával kapcsolatosan.

Miután a turisták által sűrűn látogatott üdülőhelyek környékén az orvosok döntően magánpraxisban működnek, illetőleg bizonyos államokban a magyarországinál szűkebb a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások köre, továbbá egy külföldön elszenvedett baleset esetén a hazaszállítást csak kivételes esetben fedezi a kötelező egészségbiztosítás, mindenképpen ajánlatos megfontolni utasbiztosítás megkötését.

De utasbiztosítás kötése mellett természetesen célszerű kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, röviden EU Kártyát  is, amelynek segítségével egy másik tagállamban a magyar egészségbiztosítás terhére vehetünk igénybe – orvosilag szükséges – egészségügyi szolgáltatásokat. A Kártya az átmeneti jelleggel az Európai Gazdasági Térség (továbbiakban: EGT térség) bármely tagállamában, valamint Svájcban tartózkodó személy számára az orvosilag szükséges ellátások igényénybevételére jogosít.

 

 

 

 

 
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar