Nyugdíjbiztosítás / Vegye igénybe a 20% adójóváírást!

Vegye igénybe a 20% adójóváírást!

2016.07.20.
Vegye igénybe a 20% adójóváírást!

Az öngondoskodási kedv élénkítése érdekében az Állam a nyugdíjcélú életbiztosítási termékeket 20% (maximum évi 130.000 Ft) adó visszatérítéssel teszi még kedvezőbbé. Ne tévesszen meg senkit! Nem az életbiztosításokra vonatkozik, hanem kizárólag a nyugdíj célú életbiztosításokra!

Miről is van szó?

A nyugdíjbiztosítás lényegében egy speciális életbiztosítás. Olyan megtakarítási program, amely szándéka szerint az állami nyugdíjtól függetlenül is biztosítani szeretné a gondtalan nyugdíjas éveket.
A nyugdíjbiztosítások gyakorlatilag azonosak a korszerű életbiztosítási módozatokkal és sok esetben csupán egy záradék közbeiktatásával tér el egy "egyszerű" életbiztosítási terméktől. Tényleges eltérés csupán az adó visszatérítés lehetőségében és a szigorúbb hozzáférhetőségben jelenik meg.

Milyen mértékű az adó visszatérítés és hogyan juthatunk hozzá?

Az állami rendelkezés szerint az évente félretett összeg 20%-a - de maximum évi 130.000 Ft - jár vissza évente. A visszatérített összeg közvetlenül a szerződésen kerül jóváírásra és megtakarításunkat gyarapítja.

Hogy miért éri meg idejében elkezdeni?

Egyszerű!  Ha csak 5 százalékos (!) hozammal számolunk is -, amíg egy befektetés 10 év alatt 1,6-szorosára dagad, addig 30 év alatt közel négy és félszeresére!

Tegyük fel, hogy Ön havi 20 000 Ft-ot szán nyugdíjas kori életszínvonalának megőrzésére. Ez évi 240 000 Ft befektetés, aminek a 20 %-a 48 000 Ft. Ez az összeg kerül évente jóváírásra a nyugdíjbiztosításán, ami egy húsz éves megtakarításnál már  1 000 000 Ft többletet jelent – Önnek. És ha ehhez még hozzá adjuk az éves hozamokat, tovább nő az összeg.

Hogy ez a plusz összeg az Öné legyen, egy olyan, új életbiztosítási szerződést kell kötnie, amely a törvény szerint nyugdíjbiztosításnak minősül.

Amennyiben megfelel a törvény szerinti kritériumoknak, akkor alábbi három eset bármelyikének bekövetkezése esetén hozzájuthat a teljes felhalmozott  összeghez:

  • nyugdíjba vonulás, vagy
  • 65 éves kor elérése, vagy
  • 40%-os rokkantság megállapítása

Ha ettől eltérően, más okból kifolyólag szeretné az összegyűjtött teljes összeget (vagy annak egy részét) felvenni, azt 10 év után általában megteheti, de számolnia kell azzal, hogy az addig kiutalt adó visszatérítésből származó összegeket még a kiutalás előtt levonják a felhalmozott összegből.

Érdekli Önt az évi plusz 20% és nyugdíjas éveinek biztonsága!? Kérje munkatársaink segítségét! Küldje el legfontosabb adatait, elérhetőségét és egy személyes megbeszélésen díjtalanul segítünk Önnek a döntéshez szükséges információk megszerzésében és a leginkább megfelelő módozat kiválasztásában.
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar