Tíz éves lakásbiztosítások - érdemes ellenőrizni

2016. március 22., 10:16
A Genertel biztosító felmérése szerint tízből hét lakás rendelkezik biztosítással. Ám ezek 53 százalékát több mint öt éve kötötték, 42 százalékuk esetében pedig nem éltek rendszeresen a biztosító által évente felkínált értékkövetéssel.
De nem csupán az alulbiztosítottság miatt érdemes időről-időre ellenőrizni a meglévő lakásbiztosítást: az újabban megjelent lakásbiztosítás módozatokkal ugyanakkora díjért gyakran szélesebb körű fedezet érhető el. -  írja a Biztosítási Szemle.

A hazai felmérés tanúsága szerint az ügyfelek többsége ma is hosszú távra köt lakásbiztosítást: a szerződések 54 százaléka öt évnél régebbi, további 14 százalékukat 3-5 éve kötötték. A 3 évnél fiatalabblakásiztosítási szerződések egy része pedig nem a kedvezőbb feltételek miatt, hanem a tulajdonviszonyok változása miatt került megújításra.
Az ügyfelek gyakran nem követik az időközben bekövetkező értékváltozásokat. Az ingatlan értékét jelentősen növelheti egy-egy bővítés, korszerűsítés, de az ingóságok értéke is könnyen megugorhat egy nagy értékű televízió, vagy a családtagok birtokába kerülő informatikai eszközök (laptop, iPad, okostelefon, stb.) beszerzésével… Ha ez nem történik, meg, az ingatlan alulbiztosítottá válik. (Az alulbiztosítottságról itt olvashat részletes információkat.)…

„Újabb lakásbiztosítási ajánlatokat akkor is célszerű időnként megvizsgálni, ha a meglévő biztosítás teljesen rendben van. A piaci verseny hatására ugyanis az elmúlt években a lakásbiztosítások egyre okosabbá váltak – hívja fel a figyelmet egy további szempontra a szakértő. – Jelentősen bővültek például a balesetbiztosítási (lakáson kívül is érvényesíthető), valamint a felelősségbiztosítási elemek, és számos új lopáskár-térítési elem is beépült az új módozatokba. Ma már ugyanakkora díjért jóval szélesebb körű fedezetet érhetünk el, mint néhány éve!

A felmérés tanúsága szerint arra a kérdésre, hogy milyen káreseménytől tartanak leginkább, az ügyfelek első helyen a tűzkárt említették (21 százalék), de egyéb elemi károk, így a villámcsapás okozta közvetlen vagy közvetett hatások (14 százalék), illetve különféle viharkárok (jégverés, szél) is a lista elején szerepelnek. A nem elemi károk közül leginkább a csőtöréstől (17 százalék), illetve a különféle lopáskároktól (15 százalék) tartanak a lakások tulajdonosai.

Lakásbiztosítása aktualizálását lakásbiztosítási díjkalkulátorunkkal végezheti el.
 
 
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar