Tájékoztató az Astra Biztosítással rendelkező ügyfeleinkek

2016. február 10., 13:33
Mint korábban már tájékoztattuk ügyfeleinket, a román pénzügyi felügyelet visszavonta az Astra Biztosító tevékenységi engedélyét, s kezdeményezte annak felszámolását.

Az MNB tájékoztatót tett közzé a Kártalanítási Számla ASTRA kgfb károsultak felé való fizetési kötelezettségéről.

A 2015. október 7-én kihirdetett 2015. évi CXLVII. Törvény szerint a Kártalanítási Számla kezelője (MABISZ) köteles megtéríteni az ASTRA-károsultak részére a még meg nem térített, jogalapjában és összegszerűségében dokumentumokkal alátámasztott kárigényeket.


Az MNB ezzel kapcsolatos részletes közleményét itt olvashatják el.

Fontos azonban, hogy a törvény szerint a Kártalanítási Számla kezelője csak erre irányuló igény benyújtása esetén térít. A kárigényt tehát azoknak a károsultaknak is ismételten be kell nyújtaniuk, akik ezt korábban már megtették…

A kárigények megtérítésével kapcsolatos további, részletes információkat, szabályokat, nyomtatványokat, elérhetőségeket a MABISZ, mint a Kártalanítási Számla kezelőjének weboldalán találják meg.

Az MNB mai közleménye szerint elindult az Astra Biztosító felszámolása. A nagy összegű, nem kötelező gépjármű-felelősség biztosítási (kgfb) kárral, díjköveteléssel rendelkező magyarországi fogyasztóknak, s a nem biztosítási hitelezőknek január 18-ig be kell jelentkezniük a felszámolásba!

A befizetett, de meg nem szolgált biztosítási díjakat a román pénzügyi felügyelet (ASF) mellett működő biztosítási garanciaalap (FGA) fogja visszafizetni. Az erre szolgáló űrlapokat az Astra Biztosító Magyarországi Fióktelepe honlapján, itt találják.


Forrás: MNB.hu és mabiasz.hu
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar