Jelentősen drágulhat a kötelező biztosítás

2016. március 28., 13:36
Tovább emelkedett a kötelező díja. A folyamatosan csökkenő a tarifák után fel kell majd készülni a 30-40 ezer forintos biztosításokra...

Akár rekordot is dönthet az idén a kötelező felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja, ha olyan ütemben drágul tovább a szolgáltatás, mint az év első heteiben. Mostanra ugyanis bőven 30 ezer forint fölé emelkedett az átlagdíj az alkuszcégek kimutatásai alapján. Több alkusznál elérte a 31-35 000 forint körüli összeget.

Harmincezer forint fölött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint utoljára 2009-ben volt a kötelező díja, a legmagasabb tarifát pedig 2007-ben fizették ki az autósok, átlagosan 35 120 forintot.

Az év során még tovább csökkentheti a versenyt, hogy a biztosítók az új ügyfeleknek nem hirdethetnek már kedvezőbb díjakat, mint a meglévő klienseiknek. Ez az intézkedés a nagy állománnyal rendelkező cégeknek kedvez, nehezebb lesz tőlük ügyfelet rabolni.

Indexdíjaikat korábban jelentősen emelő biztosítókat ugyanakkor arra késztetheti az új jogszabály, hogy jobban megbecsüljék a régi ügyfeleiket,. Hosszabb távon pedig a biztosítási díjak közeledésére számíthatunk.

Forrás: biztositasi szemle.hu

Megnézem kötelező biztosításom díját.
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar