Ezek lesznek 2016 legnagyobb kockázatai

2016. március 17., 06:54
Egy friss jelentés szerint 2016-ben a számítógépes támadások, Kína gazdasági növekedésének lassulása és a terrorizmus jelenthetik a legnagyobb kockázatot.

A Control Risk nevű üzleti kockázat tanácsadó cég szerint 2016-ban az egyre jobban fenyegető számítógépes támadások, a nyersanyagok szuperciklusa, az USA vezetői körében kialakuló politikai patthelyzet, Oroszország, Kína és számos egyéb tényező lesz az, ami üzleti kockázatot jelenthet a cégek és befektetők számára.

A cég jelentése szerint a sikeres vállalkozásoknak igen kemény kihívásokkal kell szembenézniük, méghozzá számos fronton, legyen szó a Kelet és Nyugat közötti gazdasági hatalmi egyensúly megbomlásáról, a nyersanyagárak jövőbeli bizonytalanságáról, az ISIS térnyeréséről, Kína gazdasági növekedésének lassulásáról, vagy a kibertámadások gyakoriságának és súlyosságának növekedéséről.

A közel-keleti konfliktusok miatt a terrorizmus is egyre inkább a befektetők radarján szerepel. A párizsi támadásokra novemberben a részvénypiacok is reagáltak. Az Iszlám Állam fenyegetése három formában is megjelenhet, eszkalálódhat jövőre: IS-szimpatizánsok által, saját országban elkövetett támadások, megtorló terrortámadások, valamint a Szíriából visszatérő külföldi harcosok jelentette biztonsági veszély formájában – állítja a jelentés.

A kibertámadások szofisztikáltabbá válásával az ellenük való védekezés is egyre nehezebb... A kockázati tanácsadó cég adatai szerint a politikailag motivált számitógépes támadások száma is 56%-kal emelkedett, eközben a támadások anyagi hatása 18%-kal nőtt átlagosan egy év alatt.

Forrás: biztositasi szemle
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar