CASCO biztosítás / Finanszir CASCO

Finanszir CASCO

2016.05.10.
Finanszir CASCO

A casco biztosítás kötésére tehát nincs kötelező előírás, de megléte hasznos lehet! Casco szerződés megkötését általában a szerződő üzembentartó, vagy a tulajdonos kezdeményezi, akinek érdekében áll az autó állagának, műszaki állapotának megőrzése.

Casco kötésekor legtöbb esetben lehetőségünk van önrész (a biztosítási összeg azon része, amit a bekövetkező káreseménykor minden esetben a szerződő visel) választására, amelynek nagysága jelentős díjcsökkentő tényező is lehet.

Az önrész mértékét két módon adhatjuk meg:

  • Százalékos formában (pl. 10%) vagy
  • Fix összeg meghatározásával (pl. 75 000 Ft.

A casco szerződés díjának meghatározásakor a biztosító figyelembe veszi az autó életkorát, extrákkal való felszereltségét,  az autó kártörténetét, de a biztosító társaság akár azt is megvizsgálhatja, hogy vállalja-e a szerződéskötést az autó műszaki állapotának ismeretében.

A díj függ továbbá a gépjármű típusától, a vállalt önrészesedéstől, a díjfizetés gyakoriságától, továbbá a biztosító állandó lakóhelyén fennálló kockázati viszonyoktól is. Casco díjkalkulátorunkat itt érheti el.

Igény szerint, köthetünk teljes körű cascot (ekkor minden veszélynemre - elemi károk, töréskár, lopáskár, üvegtörés - kiterjedő casco biztosításunk lesz), vagy  részleges cascot. Utóbbi esetben választhatunk, hogy mire terjedjen ki casco biztosításunk: csupán a töréskárokra, az elemi  károkra (jégverés, viharkárok, stb.), vagy csak lopás cascot kötünk.

 

 
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Finanszír Biztosítási Alkusz Kft.

1106 Budapest X. kerület,
Gépmadár utca 18. 2.em. 10.
Telefon: +3614221430
E-mail küldése
Finanszír Biztosítási Alkusz Kft. - Magyar